BUSINESS COACHING

Nem tanácsadás, nem terápia és nem egy baráti beszélgetés, ezzel szemben egy személyre szabott, célfókuszú támogatás. Általa sikeresebbé válhatsz, hatékonyabban fogod megoldani a problémáidat.

A coaching során, miközben problémái megoldásán dolgozik az ügyfél, fejlődik tudatosságban, felelősségvállalásban, hatékonyabbá és sikeresebbé válik a mindennapjaiban. A business coaching nem tanácsadás, hanem személyre szabott, célfókuszú támogatás. Igénybevételével a partner az üzleti életben sikeresebbé válhat, hatékonyabban fogja tudni megoldani problémáit, vagy fejlesztheti vezetői, kommunikációs készségeit.

A business coach nem oldja meg az ügyfél problémáit, mint ahogyan nem dönti meg a világcsúcsokat a versenyző helyett a sportban az edző sem. „Csak” segít, hogy ügyfele a lehető legtöbbet hozza ki magából a cél érdekében.

Mikor érdemes a business coachot felkeresni?

O
Ha úgy érzed, több van benned, de valahogy mégsem tudod kihozni magadból.
O
Ha túl sok az elvárás, akár kívülről, akár belülről, és egyszerűen nem tudsz megfelelni.
O
Ha nem találod az egyensúlyt.
O
Ha szeretnéd tudatosabban élni az életed.

Témák, amiken tudnánk együtt dolgozni:

Miért hasznos az Neked, ha coachingot veszel igénybe?

Témák, amiken tudnánk együtt dolgozni:

t
Mi az én küldetésem, hivatásom? Jó helyen vagyok?
t
Annyira tudom, mit akarok, de valahogy mégsem tudok dönteni!
t
Mindig is sikeres akartam lenni, de már azt sem tudom, mit jelent az számomra.
t
Van egy csomó ötletem, de a megvalósítással gondjaim vannak.
t
Soha nincs semmire időm, bárcsak a nap 25 órából állna!
t
Hatékonyabban kellene kommunikálnom mind a vezetőim, mind a beosztottjaim, munkatársaim felé!
t
Vezetőként is nagyon fontos az asszertivitás ismerete és helyes alkalmazása!
t
Személyes és vezetői márkaépítés
t
Személyes és vezetői stratégia alkotás
t
Probléma vs. kihívás?

Miért hasznos az Neked, ha coachingot veszel igénybe?

P
Megerősödik az önbizalmad.
P
Tudatosabban fogsz viselkedni nehéz helyzetekben is.
P
Hatékonyabban tudod megoldani problémáidat.
P
Támogatást kapsz a problémáid megoldásához.
P
A coaching hatására motivációt találsz a változtatáshoz.
P
Kommunikációs készségeid fejlődni fognak.
P
Mások előtt hitelesebbé válhatsz.
P
Magabiztosabban fogod kezelni a kihívást jelentő szituációkat.
P
Kiegyensúlyozottabbá válhatsz.
P
A konfliktusaidat tudatosabban és hatékonyabban fogod kezelni.
P
Önérvényesítésed fejlődni fog.
P
Hatékonyabb lesz az idő menedzsmented.
P
Őszintén kibeszélheted a kihívásaidat és az elakadásaidat.
P
Sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben.
P
Elfogulatlan “tükröt” fog neked tartani valaki a működésedről.

Hogyan zajlik a coaching folyamat?

=
Abban hiszek, hogy a fejlesztő folyamat tárgya mindig az ember, aki az elakadás, az aktuális kihívás mögött van. Mindemellett közgazdászként, jómagam is vállalkozóként elsősorban a munka világában felmerült kihívásokkal és fejlesztésekkel dolgozom.
=
Az első találkozó, személyes beszélgetés alkalmával közösen döntünk arról, hogy fogunk-e majd együtt dolgozni.
=
Tapasztalatom azt mutatja, hogy a 6-10 alkalmas folyamatok az igazán eredményesek és biztosítanak hosszú távon fenntartható hatást. Minden folyamat elején definiáljuk a legfontosabb kereteket: a célokat, hol fogunk találkozni, mikor és milyen rendszerességgel. Több szinten is szerződést kötünk a folyamatra.
=
A coaching számomra szól egyrészt a transzparenciáról, a tiszteletről és a nyílt kommunikációról, másrészt a bizalomról és a teljes titoktartásról.
=
Egy alkalom 60 perc, általában heti vagy 2 heti rendszerességgel találkozunk.
=
Az alkalmakat minden esetben vállalásokkal kötjük össze, ezzel is támogatva a fejlődés folyamatát és a változást: Mi az, amit tenni fogsz a következő találkozónkig a céljaid megvalósítása érdekében?
=
Az International Coach Federation ACC akkreditációjával rendelkezem, melynek szakmai követelményrendszere és etikai kódexe a coaching iparág egyik legelterjedtebb mércéje. Munkám során az ICF szakmai és etikai normáit tartom szem előtt.

Mi történik egy coaching alkalom során?

Sokat beszélgetünk és én majd sokat kérdezek, visszajelzést adok, tükröt tartok neked. Ha szükség van rá, akkor a kreativitást is segítségül hívva mozdítalak ki a holtpontról. Eleinte majd én adok neked házi feladatot, később már te fogsz magadnak a haladásod érdekében! Összegzésekre, értékelésekre és új felismerésekre számíts!

Milyen típusú coachingok vannak az egyéni coachingon túl?

Csoportos coaching

A csoportos coaching használható egy készségfejlesztő folyamat után az alkalmazás támogatására és akár önállóan is.

A csoportos coaching során is egyéni fejlesztés folyik, aktivizáljuk az esethozó erőforrásait és mindemellett a csoport többi tagjáét szintén. A résztvevők nemcsak szemtanúi az esethozó fejlődésének, problémamegoldásának, hanem aktívan is hozzájárulnak, kérdeznek, összegeznek, visszatükröznek, ami által ők is fejlődnek coach készségeikben is.

Szervezeten belül alkalmazva a csoportos coachingok nagymértékben hozzájárulnak a coaching szemlélet elterjedésének. Általa erősödik még a csoport kohéziója, mivel azon túl, hogy szemtanúi és részesei egymás fejlődésének, közben folyamatosan tanulnak egymás problémáiból, megoldásaiból és a jó gyakorlatok megosztása révén a szervezeti, csoportos tanulás is megvalósul.

Team coaching

Olyan beavatkozás, fejlesztési forma, aminek a fókuszában a csapat működése áll. Célja, hogy a csapat működését magasabb szintre emelje, azáltal, hogy a felszínen megjelenő egyéni tünetekre rávilágítva a csapatot rendszerszintű felismerésekhez juttassa, ami által sokkal konstruktívabb és produktívabb működést érhetnek el. Mind a szervezet, mind az egyén számára nagyon nagy értéket képvisel.

A csapat és a benne lévő egyének egy rendszert képeznek, amely bármely elemében történő változás hat a teljes egészre és annak eredményességére, akár egyetlen egyén viselkedésváltozása is eredményesebbé teszi a csapatot.

A coachingok között a legösszetettebb, legizgalmasabb, figyelni kell a témára, a tagok viselkedésére a csapatban megfigyelhető dinamikákra.

Mielőtt még belevágnánk a team coachingba fontos, hogy csak akkor csináljuk, ha tényleg szükséges és a vezető maximálisan elkötelezett valamint aktívan részt vesz majd a folyamatban. Fontos, hogy mindig alapos előkészítést végzünk, mindenki számára egyértelműnek kell lennie mire szerződünk. A vezető kiemelten fontos a folyamatban, hiszen vele teljes a csapat.