HOGYAN SEGÍTEK?

A számomra legfontosabb tényezők:
R
Minden esetben a megbízó igényeihez igazítjuk a fejlesztési folyamatot, amelyet az alapos diagnosztizálás előz meg.
R
Tréningjeink biztosítják új ismeretek megszerzését, a megszerzett tudás alkalmazását, az elsajátított készségek vállalati gyakorlatba való átültetését.
R
Minden esetben nyomon követjük a fejlesztési folyamat résztvevőinek fejlődését.
R
Komplex, hosszú távú megoldási lehetőségeket nyújtunk.

Diagnosztizálás

Minden szervezetfejlesztési folyamat elején alapos diagnosztizálást végzünk. Megvizsgáljuk azokat a tüneteket, amelyek a működésben érzékelhetők. Fontos azonban felismerni, hogy a tüneti kezelés hosszú távú eredményeket nem hozhat!

A hosszú távon eredményes és komplex szervezetfejlesztési folyamatokat megelőző felméréseknek változatos eszköztára áll rendelkezésünkre, úgy mint:

  • tesztek,
  • 360 fokos értékelés,
  • mélyinterjú,
  • shadowing,
  • szociogramm.

Az előzetes vizsgálatok alapján javaslatot teszünk a fejlesztés irányaira és módszereire vonatkozóan, melyek közül az ügyféllel együtt választjuk ki a legmegfelelőbbet.

Fejlesztő programjaink fontos eleme a diagnosztizálást követően a “Szponzorshop”, ahol jelen vannak a résztvevők, vezetőik és a megrendelő. Ennek a fejlesztési folyamatot megelőző alkalomnak a célja, hogy az érintettek megismerik a trénert, a programot, a rájuk váró feladatokat, és elköteleződnek a program mellett, elfogadják saját felelősségüket a siker érdekében.

Tréning

A tréning célja, hogy készségeket fejlesszen, tapasztalati úton történő tanulást generáljon. Úgy gondoljuk, nélkülözhetetlen, hogy alaposan feltárjuk a valós igényeket a fejlesztendő készségek vonatkozásában, annak érdekében, hogy az valódi viselkedésváltozást idézzen elő.

Módszereinket a cél szolgálatába állítjuk, rugalmasan és tudatosan használjuk a különböző módszertanok elemeit. Nem hiszünk egyetlen módszer “mindent tudásában”, ne a módszertan vezesse a szakembert, hanem a szakember állítsa a módszereket a cél szolgálatába. A fejlesztés hatékonyságában való elkötelezettségünk abban nyilvánul meg, hogy meghatározott idő elteltével minden fejlesztő programot követően utánkövetjük a fejlődés mértékét.

Coaching

“A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés, olyan gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is.” – International Coach Federation

A coachingot, mint eszközt a tevékenységeink körében elsősorban a vezetőfejlesztésben, valamint a készségfejlesztési folyamatok eredményességének, hatékonyságának utánkövetésére alkalmazzuk. Hiszünk benne, hogy csakis a fejlődés, fejlesztés iránt felelősséget vállaló vezetők képesek hosszú távon is elkötelezettek maradni. A coaching révén ezt könnyebben érhetjük el.